Testing og reparasjon av kontroll enheter (ECU) og bilelektronikk.

Vi har blitt forhandler for Glaubitz-Autodienst i Norge og tilbyr testing og reparasjon av kontroll enheter, spjellhus, luftmengdemålere, strømfordelere, ABS styringsenheter og annen bilelektronikk.
Vi har bevist holdt oss unna usikre kinesiske halvfabrikat og satser på tysk kvalitet.

Glaubitz-AutoDienst er et selskap med sterke håndverks tradisjoner som har eksistert i bilbransjen siden 1914, men mye har skjedd siden. Nå jobber mer enn 50 arbeidere for å reparere bilelektronikk med en nøyaktighet og kvalitet som vi norske kunder vil dra nytte av.

En ECU (Engine Control Unit) er en nødvendig styringsenhet i nyere bensinmotorer og dieselmotorer. En ECU styrer innsprøytningsdysene og tennspolen, og bestemmer hvor mye bensin som skal sprøytes inn i forbrenningskammeret, akkurat når det skal skje, etc. I motorer med turbo kan også ECU'en styre turbotrykket. Selve systemet består gjerne av ett eller to kretskort innkapslet i en boks. Den er plassert i motorrommet, og blir ofte henvist til som «hjernen» i motoren.

Det er koblet en rekke sensorer til styringsenheten som f.eks. forteller den om oksygennivået i eksosen og temperaturen på inntaksluften. Dette er faktorer som er med på å bestemme detaljene rundt motorstyringen.

Ved trimming av motorer er det vanlig å skifte ut en liten microchip som befinner seg i ECU`n.

Feilmelding
Feilen vises med ABS / ESP / DSP varsellys, blinkende bremse varsellampe, piper eller feilmeldinger i det integrerte navigasjonssystemet
dersom det er problemer med hjul, hastighetsmåler eller ABS styreenhet.

Les feilkode
Isoler problemet med
OBD Scan. 

Verktøy
Feilkodetabeller.
Feilsøking tabeller.

Re-installasjon av enhet
Les mer her!

Sjekk deler her!

Engelsk språklig katalog
Tysk språklig katalog